28 mars

Årets största bokhändelse för hästälskare

Charlotte Dujardins berättelse är en kärleksförklaring till hästen Valegro. Gåshud och lyckotårar utlovas till alla som älskar hästar! Charlotte och Valegros väg till toppen är en som en askungesaga och en skildring av ett makalöst samspel mellan häst och människa. Flickan på den dansande hästen: Min och Valegros väg till toppen är utan tvekan årets största bokhändelse för alla hästälskare!

12 mars

Alicia Vikander i Träskkungens dotter

Alicia Vikander kommer att spela huvudrollen när Karen Dionnes Träskkungens dotter blir film. Inspelningarna börjar i sommar och filmen kommer ut 2019, men redan nu i april kommer boken i svensk översättning på Nona. Perfekt spänningsläsning för sommaren!

19 december

God jul och gott nytt år!

Önskar alla ett spännande bokår 2018. Nona kommer att släppa fler böcker än något tidigare år. I början av januari kommer den internationella succén Brevet av Kathryn Hughes att finnas i bokhandeln. I mars kommer Flickan på den dansande hästen – en självbiografi av hästvärldens starkast lysande stjärna, Charlotte Dujardin. I april kommer tre böcker: thrillern Träskkungens dotter av Karen Dionne, den sanna feel good-historien 25 gram lycka av Massimo Vacchetta och Antonella Tomaselli samt den sanna berättelsen Mamma sa att jag inte fick berätta av Cathy Glass.

1 mars

Vårens och sommarens pocket!

Lagom till våren kommer en mängd spännande titlar som pocketböcker från Bokförlaget NoNa!

Missa inte:

Förra sommarens mest uppmärksammade bok, Almedalen har fallit av Erik Lewin, kommer 13 maj. Almedalsveckan på Gotland blir aldrig densamma igen.

Fortsättningen på Gatukatten Bob skulle lika gärna kunna heta Alla älskar Bob!, men den heter Mitt liv med Bob. Kommer 15 juni och är förstås skriven av Bobs husse James Bowen.

Sommarens mest gripande pocketläsning blir Elva år i fångenskap av Michelle Knight. Den släpps den 15 juni och titeln syftar på de 11 år som Michelle, tillsammans med två andra kvinnor, satt inlåst i Ariel Castros hus i Cleveland. Alla tre kvinnor blev rutinmässigt misshandlade och den internationella uppmärksamheten när de rymde var enorm.

Mannen som ledde styrkan som dödade Usama bin Ladin skrev senare boken Ingen lätt dag. I uppföljaren Ingen hjälte får vi veta mer om Mark Owens liv som Navy Seal med träningsläger och specialuppdrag världen över. Kommer 20 juli.

26 november

Jul med Bob!

Mys över julledigheten tillsammans med Bob – världens kanske mest kända (verkliga) katt.  I tredje boken om livet med Bob berättar James Bowen om hur Bob fick honom att förstå det speciella med julen.

15 juli

Ny i pocket!

Conor Grennans uppskattade och omskakande berättelse om sitt volontärarbete på ett barnhem finns nu i pocket. Den inbundna boken hade titlen De små prinsarna, men i pocketversionen boken fått ny titel: De förlorade barnen.

22 maj

Intervju i Filter med Erik Lewin

Om du ännu inte läst Mattias Göranssons spännande intervju med Erik Lewin i magasinet Filter så kan du göra det här:

http://magasinetfilter.se/magasin/2014/36/om-man-begar-overgrepp-maste-man-sta-till-svars

Du kan också lyssna på den som podcast:

http://magasinetfilter.podomatic.com/entry/2015-01-12T15_00_00-08_00

18 maj

Elva år i fångenskap

Nu har Michelle Knights fruktansvärt gripande berättelse om sina 11 år som fånge i Ariel Castros hus i Cleveland, Ohio kommit in i lager. Missa den inte!

17 september

Äntligen mer om James och Bob

Den underbara fortsättningen som så många har väntat på!

I Livet med Bob får vi veta vad som hände sen, efter det att Gatukatten Bob gjort världssuccé.

17 september

En välskriven och gripande historia

Volontärarbetaren Conor Grennans engagemang för barnen på barnhemmet Little Princes i Nepal växte till en livsuppgift när han upptäckte att barnen egentligen inte var föräldralösa utan bortrövade.