Författare Tamsyn Murray
Utgiven Augusti 2017
ISBN 9789188107268

Handbok för ett begagnat hjärta

av Tamsyn Murray

Jonny har ett allvarligt hjärtfel. Han är uppkopplad mot en maskin och hans liv hänger på en skör tråd. Niamhs tvillingbror dör i en tragisk olycka. Två livsöden vävs samman av en osynlig hand.

Hos Jonny väcks en stark längtan att få veta mer om sin donator. Han hittar nyheten om olyckan och söker via sociala medier upp Niamh – utan att avslöja varför han vill träffa henne. Hon avvisar hans försök till kontakt, men efter ett tag släpper hon in honom i sitt liv och Jonny blir vännen som Niamh kan öppna sitt hjärta för. Efter ett tag övergår deras relation i mer än bara vänskap och Jonny känner sig till slut pressad att berätta för Niamh om varför han sökte upp henne från början.

Var slutar och börjar man som människa? Hur mycket av Niamhs bror finns det i Jonny? Eftersom Jonny levt större delen av sitt liv på institution är han socialt tafatt. Han vet inte hur normala 17-åringar är och ju mer han får veta om sin donator – som var smart, sportig och omåttligt populär på sin skola – desto starkare känner han sig. Ibland kan han undra om det är någon själslig kraft i hjärtat som ger honom socialt mod. Men när vänskapen med Niamh utvecklas väcks också frågan om det finns något incestuöst i en kärleksrelation dem emellan.

Twingly Blog Search Handbok för ett begagnat hjärta Tamsyn Murray lang:sv