Författare Tom Marcus
Utgiven 2017-04-05
ISBN 978-91-88107-21-3

Under Cover: livet som underrättelseagent åt MI5

av Tom Marcus

Tom Marcus (pseudonym) är en av den brittiska underrättelsetjänstens, MI5:s, bästa spanare någonsin. Han rekryterades till MI5 efter terrorattacken i London den 7 juli 2005. Dessförinnan hade han arbetat i fem år som underrättelseofficer för ett specialförband inom brittiska militären.

Under Cover lyfter han på den tunga täckmanteln och låter oss få en unik inblick i MI5:s antiterrorarbete. Om livet i den för oss vanliga människor osynliga krigsfronten mitt i samhället. Och du kan glömma skakade dry martinis, drottningens engelska och smoking. För Tom Marcus har det till exempel handlat om att klä sig i urinindränkta kläder och spela hemlös framför en moské med misstänkta fundamentalister eller att på olika sätt, med livet som insats, söka upp extremistiska grupper.

Översättning: Svante Skoglund.

Very well written, gives a startling amount of operational detail, the biggest shock of all – MI5 agreed to its publication.
Sunday Times

Twingly Blog Search Under Cover: livet som underrättelseagent åt MI5 Tom Marcus lang:sv